Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı, 19 Eylül 2017 tarihinde 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan TEOG sınav sistemi- nin kaldırıldığını yerine ise, 5 Kasım 2017 tarihinde Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirmiştir.

Liselere Geçiş Sistemi, Liselere Giriş Sınavı ya da kısaca LGSTürkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.

Liselere Geçiş Sistemi
LGS
Yapan kurum Millî Eğitim Bakanlığı
Geçiş Ortaokuldan liseye
Oturum sayısı 2[1]
İlk uygulama dönemi 2017-2018 (2 Haziran 2018)
Yerine geldiği TEOG
Başvuru ücreti Ücretsiz

Ara

Okulumuz öğretmenleri ,öğrencileri ve velileri  Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrini ziyaret eden

öğrencilerimiz duygu dolu anlar yaşadı.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Ekm

29 Ekim, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı.

Okulumuzda  düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programından kareler.

Ekm

Okulumuz öğrencileri ve personeli deprem farkındalığı yaratmak ve deprem anında neler yapmaları gerektiğini anlamak amacıyla deprem tatbikatı yaptılar.

May

İlçemiz okulları arasında düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Koşusunda
Takım Halinde:   İlçe İkincisi olan Küçük Kızlar Takımımızı
İlçe Birincisi olan Küçük Erkekler
İlçe İkincisi olan Yıldız Kızlar Takımımızı
İlçe İkincisi olan Yıldız Erkekler Takımımızı
Bireysel kategoride:   İlçe İkincisi olan 5-C sınıfı öğrencimiz Aras Develi’yi    tebrik ederiz.
Yarışmalara katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Sevginar KAHRAMAN’a teşekkür ederiz.

May

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası (1-7 Mayıs) ülkemizde “Bilişim Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bilişim, bilgi dünyası ile teknoloji dünyası arasındaki köprüyü kuran en önemli etkendir. Bu yüzden teknoloji ve internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu kapsamda okulumuzda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde öğrencilerimize kodlama , animasyon ve internetin doğru kullanımı hakkında öğrencilere eğitim verildi.

May

Kardeş okul Projesi kapsamında Kahramanmaraş Pazarcık ilçesini ziyaret eden Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Murat Gözüdok başkanlığındaki ekipte okulumuzu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Mehmet Akgün temsil etti.

Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin  desteğiyle hazırlanan hediye paketleri Kahramanmaraş Pazarcık Yavuz Sultan Selim Ortaokulu’na teslim edildi.

Projeye destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz..

Ekm

27 Ekim 2021 tarihinde İlçemizde düzenlenen Okullar Arası "Cumhuriyet Koşusu" nda okulumuzu temsil eden atletizm takımlarımız, takım halinde ve ferdi olarak dereceler almıştır.

Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Takım derecelerimiz:

1. Küçük Kızlar Takım 2. liği

2. Küçük Erkekler Takım 3. lüğü

3. Yıldız Kızlar Takım 3. lüğü

4. Yıldız Erkekler Takım 2. liği

Ferdi derecelerimiz:

1. Küçük Kızlar Ferdi 2. liği
(Aysu Gülcemal BAKAR)

2. Yıldız Erkekler Ferdi 3. lüğü (Samet CEBE)

Ekm

İstanbul İtfaiyesi yangınla mücadele eğitimi kapsamında, okulumuz öğrencileriyle yangın ile ilgili hayati önem taşıyan bilgiler paylaştı ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Tem

Bu kılavuzda; ilçemizde bulunan fen liseleri, Anadolu liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları, özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına ait okulların adres ve iletişim bilgileri, kontenjan sayıları ve son yerleşen öğrenci diploma puanını gösterir bilgilendirmeler bulunmaktadır. İlçemizdeki farklı ortaöğretim kurumlarını tanıma ve bu okullara ait bilgilere kolaylıkla erişebilmek üzere hazırladığımız bu kılavuzun faydalı olması amaçlanmaktadır. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz liselere geçiş tercihinde bulunurken Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan resmî ve özel ortaöğretim kurumlarına geçiş yönergesini esas kabul etmeleri gerekmektedir. Bu kılavuz ise ilçemiz okullarına ait veri bilgilerini gösterir rehber niteliğindedir.