İKLİM KRİZLERİNE KARŞI GERİ DÖNÜŞÜM VE TÜKETİM ALIŞKANLIKLARININ DEĞİŞTİRİLMESİ PROJESİ

İklim Krizlerine Karşı Geri Dönüşüm ve Tüketim Alışkanlıklarının Değiştirilmesi isimli eTwinning projesi okulumuzda Müdür Yardımcısı Ergin ÇILDIR danışmanlığında yürütülmektedir.

PROJE HAKKINDA

Dünya'nın bugün karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri iklim krizidir. Buzulların erimesi, kuraklık, orman yangınları ve sel felaketlerinin artması insanoğlunun yaşadığı başlıca sorunlardır. İklim krizinin sebepleri ve sonuçları müfredatımızda yer almaktadır. Fakat bu sorunların ortadan kaldırılmasında öğrencilerimizin en çok ümide ve çözüm yolları üzerine düşünmesi gerektiğine inanmaktayız. Bu sorunları bir anda tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da insanoğlunun bunları asgari düzeye indirmek için günümüz alışkanlıklarını güncellemesinin en acil ihtiyaç olduğu aşikardır. Okullar bu alışkanlıkları kazandırmak için en iyi uygulama merkezleri arasındadır. Paydaşlarla yapılacak örnek çalışmaların, dünya insanı olma bilincini çevresel yönden olumlu etkileyeceğini düşünmekteyiz.

HEDEFLER

Bu proje sayesinde çocuklarımızın geri dönüşüm ile ilgili doğru bildikleri yanlışların farkına varmalarını hedeflemekteyiz. Geri dönüşümün önemini vurgularken, aslında hedefimiz tüketim alışkanlıklarımızı azaltmaktır. Aşırı tüketimin ve aldığımız her gereksiz ürünün; su kaynaklarımızı, atmosferdeki karbondioksit oranını nasıl etkilediğine dikkat çekeceğiz.
Geri dönüşümsel tüketici alışkanlıkları konusunda; ambalajlı ürün kullanımı, uzun ömürlü ürünler kullanma bilinci, çöplerin ayrıştırılması, plastik poşet kullanımı konularında eksiklerinin farkına varmalarını, önce kendilerinde sonra yakından uzağa doğru çevre dostu davranışların kazandırılmasını hedeflemekteyiz.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Proje ortağı okulların birbirini tanıması

Proje öğrencilerinin belirlenmesi

Proje logo çalışmalarının yapılması

Proje sosyal medya hesaplarının açılması

Proje Öğrencilerinin konu hakkında bilgilerini ölçmek için ön test ya da anket uygulanması

Slogan bulma yarışması yapılması

Proje tanıtım panosunun hazırlanması

Projenin okul sitesi ve sosyal medyada tanıtılması

Uzmandan öğreniyorum etkinliğinin yapılması

Web 2.0 araçlarının kullanılarak öğrenciler tarafından karikatür, resim,video vb ürünlerin hazırlanması

Ortak ürün olarak hikaye tamamlama etkinliğinin yapılması

Geri dönüşümün önemini fark eder.

Geri dönüşümün tek başına yeterli olmadığını, tüketim alışkanlıklarının değişmesi gerektiğini anlar.

Bilinçli tüketimin, doğal kaynaklarının korunmasındaki önemini kavrar.

Geri dönüşüm ve tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesinin iklim krizini yavaşlatıcı etkisini fark eder.

Çevre dostu olması konusunda okullarında gönüllü çevreci olarak arkadaşlarına liderlik edeceklerdir.

Sosyal medya erişilebilirliği ile çevre okullara da örnek teşkil edecektir.

26-04-202226-04-202226-04-202226-04-202226-04-202226-04-202226-04-202226-04-202226-04-202226-04-202226-04-202226-04-202227-04-202227-04-2022

Yayın: 26.04.2022 - Güncelleme: 06.05.2023 15:05 - Görüntülenme: 720